fredag 1. mars 2013

IPAD I SKAPENDE ARBEID OG SOM DOKUMENTASJONSVERKTØY.

Førskolelærerstudenter ved Høgskolen i Telemark avdeling Drammen har tatt i bruk iPad som verktøy i skapende prosesser. De har også fått erfaring med hvordan iPad kan brukes som dokumentasjonsverktøy. De jobbet med appene Photo Booth, Tegnebrett, Puppet Pals og Book creator.

Mål for undervisningen er at studentene skal få:
-          innsikt i hvordan en kan jobbe med bildelesing og bildeskaping på iPad
-          kunnskap om bildeboka på iPad
-          erfaring med å lage film med utgangspunkt i eget digitalt bildemateriell  
-          erfaring med å dokumentere en prosess ved hjelp av iPad

Studentene jobbet i grupper på to og to om en iPad. Med utgangspunkt i bildeboka Garmans sommer av Stian Hole jobbet de med tema: Å gruglede seg

Fra oppgaveteksten: 

Bildeskaping figur: Ta bilde av ansiktet ditt med Photo Booth – hvordan ser ansiktet ut når du grugleder deg?. Ta utgangspunkt i det fotoet som du mener uttrykker temaet. Sett inn fotoet i tegnebrett og bruk bildeskapingsredskapene til å lage en kropp til en figur.
Bildeskaping scene: Du skal skape en scene som skal brukes i filmlaging. Du kan bruke både bildeskapingsverktøy og foto som utgangspunkt. Du skal skape et formelement som gjentas i scenen, som vist i illustrasjonen til venstre på neste side. Miljøet skal understreke tema og forsterke figurens karakter.Hver av dere skal skape minst en figur og en scene hver! Dere kan også ta bilder av insektstegningen og la den være en del av figuren eller scenen.

Bildeskaping – levende bilder
Gruppen skal sette sammen figurer scener til film i appen Puppet Pals.